Collectieve inkoop energie

: “Collectieve inkoop van energie is zeer populair. De Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en andere consumentenorganisaties zetten tenders op. Consumenten doen redelijk mee en kopen massaal collectief goedkoop gas en electra in.”

9 november 2011 – Collectieve inkoop van energie is zeer populair. De Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en andere consumentenorganisaties zetten tenders op. Consumenten doen redelijk mee en kopen massaal collectief goedkoop gas en electra in.

Er zijn diverse initiatieven die collectieve inkoopmogelijkheden bieden voor consumenten. Naast de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis zijn er de volgende private initiatieven.


  • Homestroom.nl is een doorlopend online inkoopcollectief voor stroom en gas voor consumenten. Het maximale verbruik ligt op 20.000 kWh en 10.000 m3 gas, waar dit maximum normaal op 10.000 kWh en 5.000 m3 gas ligt. Hierdoor is het collectief ook interessant voor huishoudens die veel verbruiker zijn op het gebied van energie.
  • Powertothepeople.nl is gestart met een nieuw inkoop collectief voor de energievoorziening. Deze inkooporganisatie regelt uitvragen voor allerlei onderwerpen, ook voor gas en electra. Er zijn goede ervaringen opgebouwd.

Wat is eigenlijk collectieve energieinkoop? U kunt meedoen met een uitvraag ofwel tender. Energiebedrijven kunnen hierop inschrijven.
Door collectieve inkoop krijgt u een besparing door het verwachte schaalvoordeel. Het is uiteindelijk aan u de keuze of u overstapt van energieleverancier.

Kijk verder op deze website voor de goedkoopste energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *