Consument betaalt euro 500 teveel aan energiekosten

Energieprijzen stijgen, sluit 5 jaar contract af

“NMa stelt dat Nederlandse consument jaarlijks gemiddeld tot bijna euro 500 te veel betaalt aan energiekosten.”

1 oktober 2012 – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft recent onderzoek verricht naar energiekosten. Hieruit blijkt dat de Nederlandse consument jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan energiekosten betaalt. Bij een gemiddelde energierekening van euro 2000 per jaar kan dit maar liefst 25% schelen, een fiks aandeel! De meeste consumenten denken dat overstappen van energieleverancier maar een paar tientjes kan schelen. Maar dit kan dus veel meer zijn.

De website Consuwijzer van de overheid probeert concurrentie op de markt te bevorderen. Zij geeft tips voor overstappen en laat een overzicht van goede vergelijkingswebsites op het gebied van energie zien. RTL Nieuws komt op basis van de adviezen uit het onderzoek tot de conclusie dat het overstappen naar een 1-jarig contract de meeste besparing oplevert. Dit wijkt af van wat de meeste consumenten kiezen, namelijk een contract voor een onbepaalde looptijd en een variabel tarief.

Er zijn nog wel de nodige verdere kanttekeningen bij het onderzoek te plaatsen. Namelijk dat de energierekening inmiddels voor 80% uit belastingen bestaat, en dat de hoogte van het energietarief maar een zeer beperkte invloed op de hoogte van uw energierekening. En dat is diezelfde overheid die concurrentie probeert te bevorderen.

Bekijk ons overzicht van Top 10 goedkoopste energieleveranciers en kies de
beste energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *