Energieleverancier

Tips - Energiebedrijven vergelijken - Top 10 energieleveranciers - Laagste energietarieven - Energieleveranciers

Energie besparen

"U kunt ook in de koude winter kosten besparen met enkele simpele maatregelen. Ga bewust met energie om en u krijgt het terug door een lagere energierekening."

4 februari 2012 - Ook in een koude winter kunt u met enkele simpele maatregelen toch wat kosten besparen. U gaat bewust met het milieu en energie om, en u krijgt het ook nog eens terug door een lagere energierekening! De Telegraaf heeft de belangrijkste adviezen om energie te besparen op een rij gezet.

  • Ventileer regelmatig uw huis. U produceert de hele dag vocht, terwijl de buitenlucht droger is. Droge lucht kan sneller worden verwarmt dan vochtige lucht.
  • Let op uw gordijnen. Op zich is het goed om voor het raam een gordijn te hangen. Zo isoleert u extra. Maar hang het gordijn niet voor de verwarming. Hiermee hindert u de verwarming om uw woonruimte te verwarmen, en dit kost extra energie.
  • Verwarm alleen wanneer nodig. Als u 's-nachts de thermostaat een graadje lager zet, dan bespaart u al een paar tientjes per jaar. Voor de meeste nieuwbouwhuizen is dit niet verstandig; daar is het juist belangrijk om een constante temperatuur te hanteren, en kost het flink wisselen van de gewenste temperatuur juist extra energie!

Tot slot resteert natuurlijk de opmerking dat u altijd moet kijken of er nog mogelijkheden zijn om uw huis beter te isoleren. Een eenmalige investering verdient zich al snel terug, en tegelijk helpt u het milieu!

Kijk verder op deze website voor de goedkoopste energieleverancier.Home - Tips