energie

Energiekosten 2022

De verwachting is dat de energiekosten voor 2022 enorm zullen stijgen. Deze stijging is de afgelopen maanden, eind 2021, al flink aan de gang. Neem bijvoorbeeld gas. Was de gasprijs in het eerste half jaar van 2021 nog € 0,61 per kubieke meter gas, sinds 1 juli 2021 is de gasprijs inmiddels gestegen naar € 0,81 per kubieke meter gas. En sluit u nu, in oktober 2021, een nieuw energiecontract af, dan zijn de kosten van een nieuw contract zo rond de € 0,92 tot € 1,00 per kubieke meter gas afhankelijk van de energieleverancier en of u een variabel of vast contract afsluit. Dit is een enorme stijging van de gastarieven over 2021, bijna een verdubbeling! Dit scheelt zo honderden euro’s per jaar op uw energierekening.

Wat kan ik doen aan hoge energierekening?

Er is weinig wat Nederlandse huishoudens aan deze forse prijsstijgingen kunnen doen. Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract worden eind 2021 de flink hogere energieprijzen doorgerekend. De hoop is dan ook gericht op de overheid, om de energiebelastingen te verlagen. Of nog meer basaal; een minder strenge winter in 2021 en 2022. En u kunt natuurlijk eens goed naar uw huidige energiecontract kijken. Er zijn altijd keuzes te maken.

Vergelijk uw huidige energiecontract met nieuwe aanbiedingen

De tip die wij kunnen geven, is extra goed naar uw huidige energiecontract kijken. Hoe lang loopt uw huidige energiecontract nog? En wat zijn uw keuzes? Niets doen, verlengen of overstappen? U kunt ervoor kiezen om in de maanden van 2021 nog bij het huidige lagere energietarief te blijven, en eind 2021 te kijken wat u doet. U kunt er ook voor kiezen om nu over te stappen. U bent er dan zeker van dat u niet eind 2021 wordt geconfronteerd met nog hogere energiekosten.

Energievergelijker met aanbiedingen energieleveranciers

Bekijk via onze energievergelijker welke energiekosten u heeft bij een nieuwe energieleverancier, en welke aanbiedingen er nu worden aangeboden met welkomstkorting, of als u uw huidige contract verlengt bij uw huidige energiebedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten