Energierekening 2013

Energierekening in 2013 iets hoger

“In 2013 is de energierekening iets hoger geworden. Dit komt met name door belastingen.”

23 januari 2013 – Wereldwijd dalen in 2013 de energieprijzen iets door de economische recessie. Toch merkt u dit niet in de nota van uw energiebedrijf. De daling in energieprijzen wordt namelijk teniet gedaan door de duurzame en grijpgrage handen van de overheid.

De energierekening wordt in 2020 iets hoger vanwege Klimaatakkoord. Zo wordt de energiebelasting verhoogd. Ook de kosten van de netwerkbeheerder zijn hoger.
En dan is er nog een extra heffing bedacht; de ‘Opslag Duurzame Energie’ (ODE). Deze heffing komt naast de energiebelasting, en dient voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproducten (SDE+). Al met al wordt uw energierekening duurder door allerlei belastingen en heffingen van de overheid.

Een gemiddeld Nederlands huishouden is door alle overheidsmaatregelen per jaar zo’n euro 90,00 extra kwijt aan de energienota. Zoals gezegd is er tegelijk wel een daling van de energieprijzen. Hierdoor is de energierekening in 2013 in totaal enkele tientjes duurder dan in 2012.

Bekijk onze top 10 goedkoopste energieleveranciers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten