Energievergelijkingssites niet objectief

“Veel energievergelijkingssites zijn niet objectief. Diverse websites waar consumenten energiebedrijven kunnen vergelijken, blijken in eigendom te zijn van een energiebedrijf. Er wordt onafhankelijkheid gesuggereerd, terwijl dit niet het geval is.”

9 september 2011 – De Vastelastenbond heeft ontdekt dat er diverse vergelijkingssites van energietarieven zijn die niet objectieve informatie geven. Consumenten krijgen onvolledige en onjuiste informatie. Er blijken diverse websites te bestaan die energieleveranciers vergelijken, maar in eigendom zijn van een energiebedrijf. Genoemd worden Vergelijkenergie.nl, Allesoverbesparen.nl, Besparen-kan.nl en Energievergelijken.nl.

De Vergelijkingssites niet objectief waarschuwt dat websites die geen neutrale prijsvergelijker zijn, een vermelding moeten opnemen dat zij niet onafhankelijk zijn. Websites moeten niet de verwachting scheppen dat ze een onafhankelijk advies geven, terwijl dit niet het geval is. Voor de goede orde verwijzen wij u naar onze disclaimer, daar blijkt uit dat ook deze website geen neutrale prijsvergelijker is, maar slechts een overzicht geeft van diverse energiebedrijven, zonder enige selectie of voorkeur. Al met al blijft het dus zaak om als consument goed op te letten en zelf altijd een prijsvergelijking te doen.

Kijk verder rond voor het goedkoopste energiebedrijf voor uw specifieke situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *