Geld overhouden door besparen op energie

Meer geld overhouden door simpelweg te besparen op energie

Het betalen van de energierekening is nooit een pretje. Die energierekening wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden, zodat u meer geld overhoudt voor andere dingen. Het verlagen van de energierekening kan op twee manieren. De eerste manier betreft het minderen van energieverbruik of het efficiënter omgaan met energie. De tweede manier is het overstappen van energieleverancier zodat u minder betaalt voor dezelfde hoeveelheid energie. De zoektocht naar de goedkoopste energie begint u hier, hieronder leest u meer.

Zo verbruikt u minder energie

Energie besparen is tegenwoordig helemaal niet zo lastig. Hieronder vindt u een aantal effectieve tips voor een lagere energierekening.

  • Controleer hoe zuinig uw apparaten zijn. Oude apparaten verbruiken vaak meer dan nodig, ook al functioneren ze nog perfect. Het is verstandig om grote oude apparaten te controleren op hun energielabel en deze zo nodig te vervangen voor nieuwe apparaten met een A+++ label. Laat u niet verleiden door een A+ label, tegenwoordig is dit namelijk één van de laagste labels.
  • Ga verstandig om met sluipverbruikers. Een voorbeeld van een bewezen sluipverbruiker is een televisie die op stand-by staat. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat wanneer de televisie uit staat, deze geen stroom te geven. Trek dus de stekker er uit of schakel de televisie uit door de stekkerdoos uit te schakelen. Helemaal wanneer u meerdere televisies in huis heeft kan dit aanzienlijk schelen. Tevens is het hoe dan ook verstandig stekkers uit het stopcontact te trekken wanneer het betreffende apparaat niet wordt verbruikt. Dit geldt dus niet alleen voor televisies.
  • Isoleer. Veel energie gaat kwijt aan warmte. Zorg er voor dat de warmte op koude dagen zo goed mogelijk binnen kan blijven. Wanneer het huis te veel warmte verliest blijft de verwarming maar bezig en is het dweilen met de kraan open. Het is hierom geen overbodige luxe om uw huis goed te isoleren en om onnodige kieren te dichten. Een tochtstrip kan hierbij een handige oplossing vormen.

Stap over van energieleverancier

Het overstappen van energieleverancier is één van gemakkelijkste manieren om effectief geld te besparen. U hoeft er namelijk amper wat voor te doen. Zo verbruikt u dezelfde hoeveelheid energie, maar betaalt u in de meeste gevallen een stuk minder. Een hoger energieverbruik is in de huidige tijd namelijk bijna onontkoombaar door het veelvuldige gebruik van elektronische apparaten. Het is dus verstandig om te kiezen voor de energieleverancier die de laagste tarieven hanteert. Het vergelijken van energieleveranciers is tegenwoordig gelukkig erg gemakkelijk. Zo kunt u energie vergelijken op overstappen.nl. Deze overstap service laat een volledig overzicht van energieleveranciers zien en toont de beste deals van dat moment. Stap over en geniet van het geld dat u overhoudt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *