Goedkoopste energieleveranciers 2012

“Ook in 2012 loont het weer de moeite om van energiebedrijf over te stappen. De verschillen in energietarieven blijven onverminderd hoog. Wij hebben alle energieleveranciers vergeleken. De Nederlandse Energie Maatschappij biedt de laagste energierekening voor 2012!”

27 december 2011 – Wie zijn de goedkoopste energieleveranciers van 2012? Wij hebben opnieuw een vergelijking gemaakt van de energietarieven van gas en electra bij meerdere energiebedrijven. Er is daarbij uitgegaan van een gemiddeld Nederlands gezin met een gemiddeld gebruik van gas en stroom. De levering door de energieleverancier vindt plaatst tegen een vast tarief voor 1 jaar (geen variabel tarief). Het blijkt dat ook het komende jaar de verschillen in energietarieven groot blijven. Maar wie is de goedkoopste?

De Nederlandse Energie Maatschappij biedt de laagste energierekening voor 2012! Een gemiddeld Nederlands gezin betaalt hier per jaar euro 1.573 voor het gebruik van gas en electra. Greenchoice, Budgetenergie en Energie:direct nemen respectievelijk een tweede, derde en vierde plaats in met kosten tussen euro 1.576 tot 1.612.

Opnieuw blijkt dat de grote traditionele energiebedrijven een stuk duurder zijn. De eerste die op het overzicht verschijnen, zijn Nuon en Essent op plaatsen zes en zeven. Overigens kunnen de uitkomsten afwijken als u meer of minder gebruikt, of het contract op basis van een vast of variabel tarief wenst af te sluiten. Het loont daarom altijd de moeite om bij de goedkoopste energieleveranciers uit dit overzicht zelf een offerte op te vragen.

Kijk verder op deze website voor de goedkoopste energieleverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *