Wat is de gasprijs per m3 in 2022?

Als gevolg van de enorme stijging van de gasprijzen, zijn in januari 2022 de energieprijzen voor nieuwe energiecontracten aanzienlijk hoger dan bij lopende contracten. De verschillen tussen de tarieven voor nieuwe klanten en huidige klanten zijn bij sommige aanbieders bijna het dubbele! Het loont dan ook niet om nu een nieuw energiecontract af te sluiten. Voor dit moment is het meest voordelig om bij het huidige energiecontract te blijven. Een van de energieleveranciers geeft aan dat zij proberen met door slim in te kopen, de stijging van de energiekosten voor de bestaande klanten met een variabel tarief zoveel mogelijk te beperken. Een van de belangrijkste onderdelen van de energierekening is op dit moment de gasprijs. Die kan flink verschillen per type contract en per energieaanbieder.

Wat is de gasprijs per m3 in 2022?

Hoeveel kost gas per m3 in 2022 voor consumenten? Voor bestaande klanten met een variabel tarief worden de energietarieven meerdere keren per jaar vastgesteld.

 • Bestaand contract: Huidige klanten met een contract met variabel tarief gaan voor gas per januari 2022 zo’n € 1,11 tot € 1,26 per m3 betalen.
 • Nieuw contract: Nieuwe klanten met een nieuw contract moeten fors meer gaan betalen; voor gas per januari 2022 zo’n € 2,00 tot € 2,40 per m3!

Deze gasprijzen per m3 gelden per januari 2022 volgens opgave van de energieaanbieders op hun website of in een energievergelijker. Het totale overzicht is te vinden op Energieleveranierkiezen.com.

Energiekosten twintig euro per maand hoger in 2022

Bij een gemiddeld jaarlijks verbruik zijn de energiekosten in 2022 zo’n € 200,- tot € 250,- per jaar duurder. Hierbij is de aangekondigde compensatie van energiekosten voor consumenten van de Rijksoverheid al meegenomen.

Wanneer overstappen van energiecontract?

Wanneer is het weer slim om van energieleverancier te wijzigen, en een nieuw energiecontract af te sluiten? Op dit moment hebben diverse energiebedrijven vanwege de uitzonderlijk hoge energietarieven voor nieuwe klanten hun aanbod tijdelijk teruggetrokken. Dit is te zien in onze energievergelijker; momenteel zijn er minder aanbieders zichtbaar dan normaal.

3 gedachten over “Wat is de gasprijs per m3 in 2022?”

 1. waarom gaat de kraan in Groningen niet terug open totdat er gas uit de noordzee komt?
  hopelijk dan een lagere prijs voor de Nederlanders en veel inkomsten aan de huidige prijs voor niet nederlanders of te wel de marktprijs en dan hoeven ze wellicht ook niet op zoek naar de vele miljarden.
  met de inkomsten kunnen ze ook de groningers cmpenseren!
  Of ben ik nou zo dom?

  1. Nee, deze regering plukt ons gewoon, duitsers kopen ons gas voor 0,50 ct per kuub, we hebben gas zat onder de grond, ze zijn de burgers van dit land gewoon aan het bestelen met alles!!!

 2. De arme Nederlanders zitten in de kou. Vooral lagere inkomens hebben enorme last van de hogere energieprijzen, dit is onrechtvaardig. Het wordt tijd dat dit gewijzigd wordt, en iets te doen met het voorstel om de verlaging van de BTW te schrappen, en normale gas en electriteitsprijzen voor alle Nederlanders beschikbaar te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *