Top 10 energieleveranciers

Vergelijk hier de energietarieven van alle energieleveranciers en vind het energiebedrijf met de laagste energierekening. Dit is de top 10 van Nederlandse energiebedrijven met laagste kosten voor gas, elektra en water. U treft hier de complete Top 10 energieleveranciers met nadere toelichting.

Top 10 energieleveranciers van Nederland

PositieEnergiebedrijfGasprijs per m3Stroomprijs per kWhBeoordelingInformatie
1Energiedirect€ 2,14€ 0,57Energie:direct beoordeling 4.0Meer
2Greenchoice€ 2,74€ 0,58Greenchoice beoordeling 4.0Meer
3BudgetenergieNBNBBudgetenergie beoordeling 3.5Meer
4VandebronNBNBAtoomstroom beoordeling 3.5Meer
5Nederlandse Energie MaatschappijNBNBNederlandse Energie Maatschappij beoordeling 3.0Meer
6Eneco€ 3,40€ 0,96E.on beoordeling 3.0Meer
7Vattenfall€ 2,02€ 0,48Nuon beoordeling 2.5Meer
8Essent€ 2,49€ 0,72Essent beoordeling 2.5Meer
9Oxxio€ 3,38€ 0,82Oxxio beoordeling 2.5Meer
10EngieNBNBElectrabel beoordeling 2.0Meer

Bovenstaande lijst is gebaseerd op basis van opgave per maart 2021 aan de hand van standaard energiegebruik van een gemiddeld gezin. Bovenvermelde beoordeling is gemaakt op persoonlijke titel en beoogt niet een onafhankelijke of deskundige vergelijking te zijn. De energietarieven kunnen verschillen per regio en per huishoudensamenstelling. Kijk bij de energieleverancier voor de precieze energietarieven die voor uw situatie gelden.

Direct energieaanbieders vergelijken voor mijn woning

Vul uw postcode en huisnummer in alsmede uw verwachte jaarverbruik, en kijk welke energieaanbieders de laagste energiekosten rekenen. U kunt zelf de kenmerken zoals looptijd en mate van duurzaamheid aanpassen. Heeft u een goede keuze gevonden? U kunt direct online overstappen van energieleverancier! Vul nu uw adresgegevens in, en u ziet direct een vergelijking van energieaanbieders die gelden voor uw woning.
Vergelijk nu energieleveranciers

Beoordeling VEH

Naast onze top 10 kunt u ook de beoordeling van Vereniging Eigen Huis overwegen bij uw keuze. Er is op meer beoordeeld dan op de goedkoopste, namelijk op het tarief dat u bent overeengekomen, het voorschotbedrag dat u maandelijks betaalt, de jaarlijkse eindafrekening, de algemene communicatie vanuit de leverancier richting u, de online dienstverlening, de klantvriendelijkheid, de bereikbaarheid, de klachtenafhandeling en de mate waarin uw leverancier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Dit zijn de energiemaatschappijen van Nederland op dit moment (maart 2021).

Bereken nu uw energiekosten

Vergelijk

Vergelijk hier de energietarieven van alle energieleveranciers. Vind hier een beoordeling energieleveranciers. Alle energiebedrijven vergelijken kan hier.

Energiekosten

Overstappen makkelijker dan u denkt

Veel mensen zien op tegen overstappen. Maar het is makkelijker dan u denkt.
– Maak eerst een vergelijking van alle energieleveranciers. Kies die leverancier die het best aansluit op uw wensen, of het nu gaat om prijs, kwaliteit of voorwaarden.
– Meld u online aan bij het gekozen energiebedrijf. Normaliter zorgt de nieuwe leverancier voor de opzegging bij uw oude energieleverancier.
– Uw oude leverancier zal een eindnota voor de gebruikte energie toesturen.
De opgenomen eindstanden en einddatum van de oude leverancier gelden als beginstanden en begindatum voor de nieuwe energieleverancier.