Top 10 energieleveranciers

Vergelijk hier de energietarieven van alle energieleveranciers en vind het energiebedrijf met de laagste energierekening. Dit is de top 10 van Nederlandse energiebedrijven met laagste kosten voor gas, elektra en water. U treft hier de complete Top 10 energieleveranciers met nadere toelichting.

Top 10 energieleveranciers van Nederland juni 2023

PositieEnergiebedrijfGasprijs per m3Stroomprijs per kWhBeoordelingInformatie
1Energiedirect1,430,40Energie:direct beoordeling 4.0Meer
2Greenchoice1,370,40Greenchoice beoordeling 4.0Meer
3Budgetenergie1,160,36
Budgetenergie beoordeling 3.5Meer
4Vandebron1,370,38Atoomstroom beoordeling 3.5Meer
5Frank Energie1,220,31Frank Energy beoordeling 3.0Meer
6Eneco1,390,35E.on beoordeling 3.0Meer
7Vattenfall1,330,38Nuon beoordeling 2.5Meer
8Essent1,430,40Essent beoordeling 2.5Meer
9Oxxio1,330,33Oxxio beoordeling 2.5Meer
10Engie1,400,39Electrabel beoordeling 2.0Meer

Bovenstaande lijst is gebaseerd op basis van opgave per juni 2023 aan de hand van standaard energiegebruik van een gemiddeld gezin. Bovenvermelde beoordeling is gemaakt op persoonlijke titel en beoogt niet een onafhankelijke of deskundige vergelijking te zijn. De energietarieven kunnen verschillen per regio en per huishoudensamenstelling. Kijk bij de energieleverancier voor de precieze energietarieven die voor uw situatie gelden.

Direct energieaanbieders vergelijken voor mijn woning

Vul uw postcode en huisnummer in alsmede uw verwachte jaarverbruik, en kijk welke energieaanbieders de laagste energiekosten rekenen. U kunt zelf de kenmerken zoals looptijd en mate van duurzaamheid aanpassen. Heeft u een goede keuze gevonden? U kunt direct online overstappen van energieleverancier! Vul nu uw adresgegevens in, en u ziet direct een vergelijking van energieaanbieders die gelden voor uw woning.
Vergelijk nu energieleveranciers

Beoordeling VEH

Naast onze top 10 kunt u ook de beoordeling van Vereniging Eigen Huis overwegen bij uw keuze. Er is op meer beoordeeld dan op de goedkoopste, namelijk op het tarief dat u bent overeengekomen, het voorschotbedrag dat u maandelijks betaalt, de jaarlijkse eindafrekening, de algemene communicatie vanuit de leverancier richting u, de online dienstverlening, de klantvriendelijkheid, de bereikbaarheid, de klachtenafhandeling en de mate waarin uw leverancier haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Dit zijn de energiemaatschappijen van Nederland op dit moment.

Bereken nu uw energiekosten

Vergelijk

Vergelijk hier de energietarieven van alle energieleveranciers. Vind hier een beoordeling energieleveranciers. Alle energiebedrijven vergelijken kan hier.

Energiekosten

Overstappen makkelijker dan u denkt

Veel mensen zien op tegen overstappen. Maar het is makkelijker dan u denkt.
– Maak eerst een vergelijking van alle energieleveranciers. Kies die leverancier die het best aansluit op uw wensen, of het nu gaat om prijs, kwaliteit of voorwaarden.
– Meld u online aan bij het gekozen energiebedrijf. Normaliter zorgt de nieuwe leverancier voor de opzegging bij uw oude energieleverancier.
– Uw oude leverancier zal een eindnota voor de gebruikte energie toesturen.
De opgenomen eindstanden en einddatum van de oude leverancier gelden als beginstanden en begindatum voor de nieuwe energieleverancier.